Vesterålen har så absolutt ressurser og råvarer som kan danne basis for en lokal og sesongbasert meny. Flere av distriktets spisesteder har også sett potensialet og tatt i bruk de kortreiste råvarene fra skog og mark, fra fjell og myr, fra elv og hav.

Rundt øyene i Vesterålen slår bølgene kontinuerlig mot land, dag og natt. Om sommeren skinner midnattssola 24 timer i døgnet, og i vintermånedene flommer vakkert nordlys over himmelen. Utenfor buldrer storhavet. Det er kort vei fra havets spiskammer til restaurantene i Vesterålen som byr på utsøkte matopplevelser av flere typer fisk- og viltretter. Delikat, kortreist mat fra hav og land. Flere av restaurantene i Vesterålen er med i den nordnorske sammenslutningen Arktisk Meny. Det er et kvalitetsstempel. En restaurant har også fått kvalitetsstemplet Norwegian Food-print, kjennetegnet for hjemmelaget mat av norske råvarer, med lokal identitet. Vesterålens ressurser danner basis for en lokal, sesong-basert meny. Velkommen til matopplevelser du vil huske.