Velkommen til Vesterålen – I hvalens rike. Vesterålen er en vakker øygruppe som ligger rett nord for Lofoten. Vi har et mangfold av aktiviteter og opplevelser for hele familien!

Hvalsafari på yttersiden av Vesterålen er én av de større attraksjonene. Til Bleiksegga, hvor de store spermasetthvalene beiter, går det flere daglige båtavganger hele sommeren. Proffesjonelle aktører med lang erfaring og god kunskap om hvalen.

Vesterålen har noen av landets beste turistfiskeanlegg, samt at våre vertskap legger stor vekt på personlig service og et variert aktivitetstilbud. 

Fordi Vesterålen består av mange større og mindre øyer, er området ideelt for havpadling. Det er nydelige skjærgårder som gir ly for storhavet, men for de som liker å være mer eksponert er yttersiden av Vesterålen fantastisk! 

I tillegg er Vesterålen kjent for spektakulære vandreturer, blant annet Dronningruta mellom Stø og Nyksund og turen til Møysalen, regionens høyeste fjell. De siste årene har det blitt skilta opp 70 nye vandreruter i hele Vesterålen.

Sykkelturismen i regionen er i kraftig vekst og Vesterålen er blitt en attraktiv sykkeldestinasjon. På våre websider kan du finne et variert utvalg av forslag til både vandre- og sykkelturer.

Vesterålen har et godt og variert overnattingstilbud. Fra hoteller, rorbu, leiligheter, hytter, feriehus og campingplasser til fyropplevelse. Eller du kan ta med sykkel og telt og tilbringe natten nesten hvor du vil.

I Vesterålen finner vi også den kjente Trollfjorden som ligger i Raftsundet, som anbefales opplevd med Hurtigruten.

I Vesterålen er det plass til alle. Du parkerer gratis i byer og tettsteder og slipper køer og bomstasjoner.

 

Velkommen til Vesterålen!